7 rätters
Den här nyårsafton firade vi hemma med en lång middag. För några år sen började vi med 5 rätters nyårsmiddag och förra året blev det sex o nu alltså sju.
Älskar ju glitter så dom här glamouriga värmeljusen fick åka med hem.
Första förrätten, gratinerad hummer med parmesan ,konjak och vitvinssås.
Vinet till maten blev det här.
Andra förrätten, blomkålssoppa med knaperstekt bacon.
Barnen fick till förrätt tacoschips med ostsmak+tonfiskröra (=tonfisk på burk blandat
med majonäs och söt senap)+ ost och in i ugnen. Låter kanske inte jättegott
men kan även läggas på vanligt bröd som ett alternativ till varma mackor. Såå gott,
går alltid hem när jag bjuder på det.
Tredje förrätten, pilgrimsmusslor med avokadokräm och bacon.
Varmrätten blev en klassisk plommonspäckad stek med potatismos,
pressgurka, vinbärsgele och gräddsås.
Första efterrätten, vit chokladpannacotta med jordgubbskompott.
Andra, passionsfruktsparfait med mandarinklyftor.
"Skippykaka" blev sista matintaget för igår. Recept:
1 burk jordnötssmör
2 dl sirap
1 dl socker
8dl cornflakes (krossade)
Blandas och värms i kastrull, breds ut på bakplåstpapper i en 20x30cm form.
Smält 200 gr blockchoklad och bred ut uppepå
Ställ in i kylen
Skär upp i lagom stora bitar och servera
God Fortsättning på det nya året KRAM/Carolina.
Älskar ju glitter så dom här glamouriga värmeljusen fick åka med hem.
Första förrätten, gratinerad hummer med parmesan ,konjak och vitvinssås.
Vinet till maten blev det här.
Andra förrätten, blomkålssoppa med knaperstekt bacon.
Barnen fick till förrätt tacoschips med ostsmak+tonfiskröra (=tonfisk på burk blandat
med majonäs och söt senap)+ ost och in i ugnen. Låter kanske inte jättegott
men kan även läggas på vanligt bröd som ett alternativ till varma mackor. Såå gott,
går alltid hem när jag bjuder på det.
Tredje förrätten, pilgrimsmusslor med avokadokräm och bacon.
Varmrätten blev en klassisk plommonspäckad stek med potatismos,
pressgurka, vinbärsgele och gräddsås.
Första efterrätten, vit chokladpannacotta med jordgubbskompott.
Andra, passionsfruktsparfait med mandarinklyftor.
"Skippykaka" blev sista matintaget för igår. Recept:
1 burk jordnötssmör
2 dl sirap
1 dl socker
8dl cornflakes (krossade)
Blandas och värms i kastrull, breds ut på bakplåstpapper i en 20x30cm form.
Smält 200 gr blockchoklad och bred ut uppepå
Ställ in i kylen
Skär upp i lagom stora bitar och servera
God Fortsättning på det nya året KRAM/Carolina.
Kommentarer
Postat av: Maria wiik
Jag som är intresserad av inredning undrar var du köpt ljusbrickan.Jag har letat och letat.
Snyggt dukat...
Postat av: Jenny Lindh
Åh vad gott allt såg ut,att ni orkade äta men man äter kanske inte massor av allt<3 Godfortsättning massa kramar <3<3<3
Postat av: Carolina
Hej Maria dom höga ljusen står på en silver färgad bricka från Ikea och värmeljusen i en hållare från cult (finns på Ha det så bra
Postat av: Carolina
Oj Maria allt kom visst inte med finns på Mique i Linden
Postat av: Carolina
Jenny vi åt småportioner och det tog väldigt lååååång tid och var supergott. Kram och god fortsättning:)!
Trackback